Top 3 cele mai mari minciuni spuse despre vin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 3 cele mai mari minciuni spuse despre vin

Probabil suntem tara cu cele mai mari gaselnite posibile. Imaginatia si gura satului romanesc nu pot fi oprite nici de cel mai aprig atentat terorist din lumea asta. Daca ziced tanti Aglaia ca treaba X este asa, apoi asa este fara drept de apel. Din aceasta categorie fac parte si o serie de afirmatii facute despre licoarea lui Bahn despre care s-au scornit o sumedenie de zicale si proverbe care mai de care mai iscusite. Se pare ca vinul se bea asa, se tine nu stiu cum, se pune langa nu stiu ce. Nu stim exact ce suport logic contin aceste afirmatii, dar stim sigur ca o parte dintre ele au fost demontate de somelieri priceputi.

Astazi discutam despre 3 dintre cele mai trasnite afirmatii.

1. Vinul alb da dureri de cap

Fratilor, va spun asa… vinul prost da dureri de cap. De fapt, ca sa fiu sincer, bautura proasta, in general, da dureri de cap. Afirmatia a plecat totusi de la un fapt, sa zicem, real. Pentru a preveni oxidarea vinului, viticultorii adauga o serie de sulfiti care, da, provoaca dueri de cap. Ceea ce s-a schimbat, insa, este faptul ca astazi aceasta cantitate de sulfiti este redusa semnificativ, fapt care elimina din start riscul declansarii migrenelor.

2. Vinul rosu se consuma la temperatura camerei

Dragilor, somelierii spun ca vinul rosu se consuma la 16-18 grade C, cu siguranta nu aceasta este temperatura pe care o aveti in casa. Si aici, ins,a exista un strop de adevar izvorat tot din zona rurala. In trecut, in casele oamenilor chiar nu era o temperatura mai mare de 18 grade si atunci, da, vinul se servea la temperatura camerei.

3. Vinul cel mai bun trebuie sa fie scump

Total gresit, atunci cum ramane cu gusturile. Poate ca mie imi place un vin care nu costa mai mult de 10 lei sticla, in timp ce prietenul meu il prefera pe cel de 100 de lei. Nu este vorba de fita sau rasfat, este vorba pur si simplu de gust. Calitatea vinului este dictata de fiecare persoana in parte. Bunaoara, atunci cand alegi un vin tine seama de ocazie, de mancarea alaturi de care il vei servi si de gustul efectiv. Unii merg pe dulce, altii pe seci, altii pe demi-seci, nimic nu este batut in cuie si general valabil.




Te-ar mai putea interesa: