Ce trebuie sa mai stii despre vin!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ce trebuie sa mai stii despre vin!

Stiu, am mai discutat despre acest subiect, insa multe sunt lucrurile pe care ar trebuie sa le stim despre vin. Imi place sa merg in Centrul Vechi si sa-l comand pe cel mai sec, alaturi de cea mai buna friptura. Dar, ma intreb, oare asta este tot ce ar trebui sa stiu despre vin? Ca merge marfa cu friptura si ca este super bun cel din Centrul Vechi.

Sunt convins ca nu, de aceea m-am gandit sa mai caut. Iata ce am gasit.

1. Nu stiam asta, dar mi se pare foarte interesant. Cica nu intotdeauna vinul alb este facut din struguri albi, si vinul rosu facut din struguri rosii.
2. Oare din cati struguri este facuta o jumatate de sticla de vin. Te gandesti la kilograme? Nici gand. Iti spun eu. Din 600 de boabe de struguri se face o jumatate de sticla de vin.
3. Comanzi vin la pahar? Iti iei cea mai mare teapa? Specialistii ne spun sa comandam la sticla. In general, pretul unui pahar este, de fapt, pretul de achizitionare a intregii sticle.
4. Daca obisnuiesti sa comanzi al doilea cel mai ieftin vin din meniu, e nasol. In general, ala e cel mai prost si cel mai ieftin. Mai bine alegi vinul casei, este de 1000 de ori mai bun.
5. La un moment dat, ar cam trebui sa bei vinul pe care il ai in casa. Stiu ca se spune ca anii dau calitate, dar cata naibii calitate vrei. Hai, ia-ti avant si bea, altfel o sa pierzi startul.

Pana atunci ne vedem in Centrul Vechi.

 
Te-ar mai putea interesa: