Zara – gafă de zile mari. Uite ce au putut să pună pe o fustă.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Zara – gafă de zile mari. Uite ce au putut să pună pe o fustă.

Gafele făcute de retaileri nu sunt un lucru ieșit din comun, astfel că nu trece prea mult timp până ca unul dintre aceștia să utilizeze, de exemplu, unele motive brodate care nu au o semnificație tocmai ok. Exact acesta este și cazul Zara.

Astfel, pe una dintre fustele din denim ale cunoscutului brand apare o broderie care seamănă destul de bine cu Pepe The Frog. Imaginea aceasta a fost larg răspândită printre grupurile inspirate de ură.

Fustă denim Zara

Fusta-problemă ne prezintă 2 chipuri de broască: una este prezentată exact în aceeași nuanță de verde ca Pepe, iar cealaltă, sub forma unei imagini în oglindă, apare într-o nuanță de verde închis. Ambele reprezentări dețin caracteristicile lui Pepe: buze subțiri, roșii, ochi bulbucați acoperiți de ochelari de soare.

Probabil sunteți curioși care-i treaba cu acest Pepe… ei bine, personajul său a debutat ca o creație inofensivă a ilustratorului Matt Furie, însă, anul trecut, imaginea sa a fost cooptată de numeroase grupuri conduse de ură. Astfel, din cauza acestui lucru, Pepe a fost declarat un simbol al urii de către Liga Anti-defaimării.

Având în vedere notorietatea pe care Pepe a căpătat-o în timpul alegerilor prezidențiale din America, de anul trecut, bate puțin la ochi faptul că nimeni din echipa Zara nu ar fi cunoscut implicațiile negativr ale acestui simbol. E adevărat că Zara este un brand de origine săaniolă, însă ținând cont de notorietatea sa în întreaga lume, nu ar strica puțină perseverență din partea creatorilor, întrucât, o astfel de gafă poate periclita nu doar imaginea companiei, dar și vânzările în diverse zone de pe Glob.

În urma acestui incident, potrivit Glamour.com, Zara ar fi scos fusta de pe site. Însă, probabil doar pentru americani, întrucât, în urma căutărilor recente, în secțiunea din România, am găsit fusta cu pricina pe site.
Te-ar mai putea interesa: