Yummy: consumul de ciocolată asociat cu performanțele cognitive

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Yummy: consumul de ciocolată asociat cu performanțele cognitive

Un studiu recent desfășurat de Universitatea din Maine din SUA oferă cea mai bună veste iubitorilor de ciocolată: consumul de ciocolată este asociat cu performanțele cognitive.

Ciocolata și flavonoidele din cacao au fost asociate cu îmbunătățiri într-o varietate de afecțiuni de sănătate, încă din cele mai vechi timpuri. De asemenea, s-au stabilit și diferite îmbunătățiri cardiovasculare, însă mai puține informații se cunosc despre efectul asupra funcției neurocognitive și comportamentului.

Scopul acestui studiu a fost de a investiga dacă consumul de ciocolată a fost asociat cu îmbunătățirea funcției cognitive, cu ajustarea factorilor cardiovasculari, ai stilului de viață și privind dieta.

Analizele transversale au fost realizate pe 968 de participanți, cu vârste între 23 și 98 de ani. Îm urma unei serii extinse de teste neuropsihologice, consumul obișnuit de ciocolată a fost asociat cu performanța cognitivă.

Consumul crescut de ciocolată a fost semnificativ asociat cu o performanță mai bună privind memoria vizual-spațială și organizarea, memoria de lucru, scanarea și urmărirea, raționamentul abstract și examinarea miniaturală.

Cu excepția memoriei de lucru, aceste relații nu au fost atenuate de controlul statistic pentru factorii cardiovasculari, stilul de viață și dieta.

Potrivit cercetătorilor, aceste beneficii s-ar datora flavonoidelor din cacao și a metilxantinelor din ciocolată.

În ciua acestor constatări, specialiștii afirmă că relația dintre ciocolată și funcția cognitivă nu este pe deplin înțeleasă. Astfel, sunt necesare studii suplimentare de intervenție și studii longitudinale pentru a explora relațiile dintre ciocolată, flavonoidele din cacao și cogniție, precum și mecanismele de cauzalitate care stau la baza acesteia.
Te-ar mai putea interesa: