Whiskey se bea cu apă sau fără? Cercetătorii au rezolvat dilema.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Whiskey se bea cu apă sau fără? Cercetătorii au rezolvat dilema.

Există o dilemă care nu lasă iubitorii de whiskey să doarmă liniștiți, de foarte mult timp: ce se întâmplă dacă adăugăm apă în whiskey? Îl diluăm sau îi sporim aroma? Câțiva oameni de știință suedezi au realizat o cercetare în acest sens, oferindu-ne răspunsul.

Astfel, rezultatele dezvăluite în Scientific Reports susțin că atunci când apa este adăugată direct în whiskey, moleculele asociate gustului se vor răspândi în întreaga sticlă. Rezultatul? Ei bine, o aromă mai puternică și un gust de whiskey mai bine definit.

Având în vedere că cele mai multe sortimente de whiskey-uri comerciale sunt deja diluate sub 45% etanol, câteva picături de apă adăugate la sticla de whiskey par a fi suficiente pentru a spori aroma.

Totuși, cercetătorii susțin că gusturile personale cântăresc extrem de mult atunci când decidem câtă apă să adăugăm în whiskey. Potrivit liquor.com, specialiștii suedezi au declarat următoarele: „Preferințele privind consumul de whiskey sunt personale, astfel că e foarte greu să spunem ceva în privința asta. ” De asemenea, potrivit chimistului Bjorn Karlsson, co-autor al lucrării, whiskey se numără printre cele mai complicate băuturi, din punct de vedere al compoziției chimice.