Vrei notorietate? Candidează pentru reprezentarea țării la Eurovision

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Vrei notorietate? Candidează pentru reprezentarea țării la Eurovision

Cel puțin aceasta a fost rețeta adoptată de unul dintre candidații la preselecțiile Eurovision România din acest an.

Calificat pentru preselecții, Dorel Giurgiu, concurentul care a interpretat live piesa „Be Strong!” a făcut mare show pe scena Eurovision sau, cel puțin, asta a intenționat. Cert este că reprezentația sa din cadrul preselecțiilor l-a făcut un fel de vedetă, până și peste hotare. Clipul cu interpretarea sa, de pe YouTube, a strâns dintr-un foc peste 250.000 de vizualizări. Ba mai mult, unul dintre utilizatorii YouTube îl confundă pe al nostru Dorel cu David  Guetta.

Pe lângă succesul lui Dorel Giurgiu de pe platforma online YouTube, acest presupus talentat cântăreț a stârnit și interesul presei internaționale. Astfel, prestația lui Dorel Giurgiu din cadrul preselecțiilor Eurovision 2017 este ironizată de ziarul spaniol El Pais. Jurnaliștii de la această publicație analizează prestația sa live și mai mult decât atât se declară puțin invidioși, spunând că Spania ar fi trebuit să îl aibă în vedere pentru participarea la concursul de la Kiev.

Totodată, jurnaliștii spanioli au prezentat înregistrarea video din seara preselecţiei, dezvăluind că piesa „Be strong!” interpretată Dorel Giurgiu are un mesaj pozitiv, evident religios, comparând-o, de asemenea, cu „Heal the World” al lui Michael Jackson.

Astfel, articolul publicat în acest sens pe elpais.com dezvăluie: „Trecem în revistă motivele pentru care reprezentantul nostru de anul acesta trebuie să fie Dorel Giurgiu, candidat al României pentru festival. Dacă ţi-au plăcut Napoleon Dynamite sau Canino, dacă îl consideri pe Cañita Brava un artist al viitorului şi te identifici cu Fiesta Loca, felicitări: ai bun gust. Nu îţi va lua mult să înţelegi că luându-l în seamă pe Dorel Giurgiu, candidat pentru a reprezenta România la Eurovision cu hitul său «Be strong!», este singura noastră ocazie de a câştiga anul acesta şi o putem face cu demnitate. […] Ar trebui să scăpăm de catalanul Manel Navarro şi controversatul «Do it for your lover» (reprezentantul Spaniei, n.r.) şi să plătim oricât pentru a-l recruta pe românul dansator”.

În urma ironiilor savuroase, ce-i drept, faimosul nostru Dorel este apreciat pentru curaj, în presa spaniolă.

Deși a făcut show, Dorel Giurgiu nu a trecut etapa preselecțiilor (Doamne-ajută), în cadrul cărora au fost 72 de candidați.

Cei 15 artişti calificaţi în semifinala Eurovision România sunt:

 1. Elize & No Stress – „Fără bariere”
 2. Cristina Vasiu – „Set the Skies on Fire”
 3. Tudor Turcu – „Limitless”
 4. Ramona Nerra – „Save Me”
 5. Ana Maria Mirică – „Spune-mi tu”
 6. Instinct – „Petale”
 7. D-lema – „Adventure”
 8. Ilinca feat. Alex Florea – „Yodel It”
 9. Tavi Colen şi Emma – „We own the night”
 10. Zanga – „Două sticle”
 11. Maxim – „Adu-ţi aminte”
 12. Eduard Santha – „Wild Child”
 13. Mihai Trăistariu – „I Won’t Surrender”
 14. Alexandra Crăescu – „Hope”
 15. Xandra – „Walk on By”

Reprezentantul Eurovision România va fi ales exclusiv de public, prin televot, la data de 5 martie.