Ei vor reprezenta România la finala Eurovision

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ei vor reprezenta România la finala Eurovision

Ultima etapă privind selecția națională pentru Eurovision 2017 a avut loc aseară. Marii câștigători și cei care vor reprezenta România la Eurovision anul acesta, la concursul care va avea lor în luna mai la Kiev, sunt Ilinca și Alex Florea, cu piesa Yodel It.

Acesta este al doilea an consecutiv când câştigătorul Eurovision România a fost decis exclusiv pe baza voturilor acordate de telespectatori. Votul a putut fi exprimat prin SMS, timp de o oră.

Câștigătorii – Ilinca și Alex Florea – au condus detașat, cumulând un total de 10.377 de voturi. Pe locul 2 în preferințele publicului s-a aflat Mihai Trăistariu, acesta cumulând puțin peste 5000 de voturi, deci aproape la jumătate din numărul total de voturi pe care marii câștigătorii le-au obținut. Piesa pe care acesta a interpretat-o în cadrul finalei Eurovision România a fost „I won’t surrender”.

În cursa pentru reprezentarea României la Eurovision 2017 s-au aflat următorii artiști: Mihai Trăistariu, Instinct, Maxim, Ana Maria Mirică, Tavi Colen & Emma, Eduard Santha, Cristina Vasiu, Xandra și Ramona Nerra.

Topul artiștilor, în funcție de numărul de voturi este următorul:

  1. Ilinca feat. Alex Florea („Yodel It“) – 10.377 de voturi
  2. Mihai Trăistariu („I Won’t Surrender“) – 5.201 voturi
  3. Instinct („Petale“) – 3.063 de voturi
  4. Maxim feat. Nicolae Voiculeţ („Adu-ţi aminte“) – 2.801 voturi
  5. Xandra („Walk On By“) – 2.556 de voturi
  6. Cristina Vasiu („Set The Skies On Fire“) – 2.222 de voturi
  7. Ramona Nerra („Save Me“) – 2.102 de voturi
  8. Eduard Santha („Wild Child“) – 1.331 de voturi
  9. Tavi Colen & Emma („We Own The Night“) -1.128 de voturi
  10. Ana Maria Mirică („Spune-mi tu“) – 913 voturi

Conform anunțului realizat de Iuliana Marciuc, producătorul Selecţiei Naţionale şi şefa delegaţiei României la Kiev, în total, au fost exprimate 31.694 voturi.

Privind duo-ul câștigător, Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni și studiază muzica încă din copilărie. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. 2 ani mai târziu, trece prin experienţa Vocea României, ajungând până în semifinale alături de antrenoarea sa Loredana.

Alex Florea acochetat cu muzica de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a ghidat atunci către o şcoală de muzică şi apoi către diverse festivaluri. Și acesta a încercat cu fratele său experiența X Factor în 2014, unde au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul şi la Vocea României.