VIDEO: Păduri verticale vor fi construite în China pentru a combate poluarea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

VIDEO: Păduri verticale vor fi construite în China pentru a combate poluarea

China ia în calcul contruirea unor păduri verticale care vor produce 60 de kilograme de oxigen/zi.

Pădurile tip turnuri vor adăposti mai mult de 1100 de copaci și peste 2500 de plante. Această invenție este proiectată pentru a absorbi 25 de tone de dioxid de carbon în fiecare an. Două astfel de clădiri vor fi contruite în Nanjing.

Orașele din China sunt printre cele mai poluate din lume. Astfel, aceste păduri verticale sunt construite cu scopul de a combate ceața și fumul cauzate de gradul ridicat de poluare prezent în China.

Mai mult decât atât, pe lângă acest scop de scădere a nivelului de poluare, turnurile care vor fi construite, vor găzdui un hotel, un muzeu, o școală și birouri. Construcția turnurilor este programată să se încheie în 2018.

Această contrucție este a 3-a de acest gen din lume, păduri similare fiind deja construite în Milano, Italia și Lausanne, Elveția. Construcția din Milano a fost încheiată în anul 2014 și este utilizată în scopuri rezidențiale.

Potrivit cercetărilor desfășurate în această direcție, o creștere de 10% a spațiilor verzi din orașele poluate, ar putea ajuta la compensarea schimbărilor climatice survenite.

Având în vedere aceste proiecte anti-poluare, inițiate în China, viitorul se arată unul mai verde, cu un aer mai ușor și mai sănătos de respirat.