VIDEO: Lenovo prezintă un nou dispozitiv cu ecran flexibil

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

VIDEO: Lenovo prezintă un nou dispozitiv cu ecran flexibil

Lenovo revine și sucește mințile tuturor amatorilor de tehnologie cu un nou dispozitiv cu ecran flexibil.

În cadrul celei de-a treia ediții a Lenovo Tech World, care a avut loc săptămâna trecută, gigantul chinez a uimit participanții cu un nou produs: Lenovo Folio. Acesta este de fapt o tabletă al cărei ecran se îndoaie pe jumătate și se transformă în telefon, fiind simplu de transportat în buzunar.

Înainte să deviniți prea entuziasmați, trebuie să știți că Lenovo Folio este un produs conceptual. Asta înseamnă că este foarte puțin probabil să fie lansat ca produs de consum curând. Chiar și așa, această veste nu face dispozitivul mai puțin impresionant.

Potrivit Mashable, tableta are un ecran de 7.8 inch, cu o rezoluție 1.920×1.440, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 și rulează Android 7.0 Nougat. Poate că aceste informații nu vă sună a performanță maximă la standardele din 2017, însă la urma urmei, atuul acestui produs Lenovo este ecranul său flexibil.

Când este îndoită, tableta se strânge într-un telefon de 5.5 inch putând fi transportată lejer în buzunar. Display-ul se îndoaie perfect pe jumătate, cu pixeli care umplu tot spațiul în care, în mod normal, s-ar găsi o balama. Interfața cu utilizatorul se ajustează automat, astfel încât să funcționeze ca și cum ar exista două afișaje.

Oricât de inovativă ar părea această tabletă Folio, Lenovo nu este singura companie care lucrează la un astfel de produs. Samsung și Oppo au dezvoltat un produs asemănător de ani de zile.

Inițial Samsung anunțase lansarea unui telefon care se comprimă, până la sfârșitul acestui an, însă apariția unor probleme de producție au amânat lansarea până în 2019.
Te-ar mai putea interesa: