VIDEO – Centrul Vechi Full

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

VIDEO – Centrul Vechi Full

S-au saturat romanii de televizor? O mare de oameni in Centrul Vechi

Ieșiți din comunism, românii au descoperit acum un sfert de veac televiziunea. Zi și noapte, o întreagă generație a stat cu ochii în ecran și cu telecomanda în mână sorbind talkshow-urile, filmele și serialele difuzate și reluate la nersfârșit la televiziunile românești. La 26 de ani distanță de la Revoluție, pare că asistăm la o altă revoluție, una socială – oamenii redescoperă farmecul de a ieși în oraș.

Sună pompos însă ce dovadă mai bună că asistăm la un adevarat fenomen poate fi alta decât cea dată de aglomerația din weekend-ul trecut, din Centru Vechi.

Spectacolele de teatru și artă stradală din cadrul B-Fit au adunat câteva zeci de mii de oameni. N-am văzut atât de multă lume de la Zilele Bucureștiului, dar parcă nici atunci n-a fost o așa efervescență.

Ce se întamplă? S-au săturat românii de stat în casă, au înțeles în sfarșit că viața înseamnă și altceva decât job, patru pereți și televizor?

Privindu-i pe cei care au venit în Centrul Vechi în cele patru zile de festival, am sesizat că erau de toate vârstele. Nu doar cei tineri, născuți și crescuți după 1989 văd diferit viața. Am văzut mulți oameni în toată firea, inclusiv bătrâni, redescoperind farmecul plimbării pe străzile pline de istorie ale orașului.

Un spectacol de teatru, o înghețată, o cafea, o bere rece, o vată de zahar. Micile bucurii trebuie trăite pas cu pas, iar acest trend pare să fi fost redescoperit la justa lui valoare de tot mai multă lume.

Bucureștenii, la fel ca de altfel toți românii, par să fi depașit perioada stresantă a crizei și încearcă să se redescopere pe ei înșiși și orașul în care locuiesc.

Ceea ce s-a întamplat în weekend ne ambiționează să încercăm să vă oferim chiar mai multă informație despre Centrul Vechi, să vă invităm la spectacole, petreceri, să vă povestim despre oferte restaurantelor etc.

Pentru că, până la urmă, o viață avem și ea merită trăită. Serviciul, activitațile zilnice, obligațiile, toate sunt importante, însă clipele petrecute cu familia, cu prietenii, în oraș, acestea trebuie să devină o constantă în viața noastră, să ne facă optimiști și fericiti.

EVENIMENTELE din această zi: Ziua 3 din B-FIT in the Street, Finala Champions League și multe altele.

Enjoy