Video: Cea mai rapidă bicicletă din lume, proiectată să fie condusă de pe burtă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Video: Cea mai rapidă bicicletă din lume, proiectată să fie condusă de pe burtă

O nouă bicicletă a fost proiectată pentru a fi condusă de pe burtă. Acest tip de bicicletă se numește pasărea de pradă.

Creatorul acestei biciclete afirmă că acest mod de conducere, aplecat pe burtă, este mai rapid și mai sigur. Totodată, se pare că aceasta este cea mai rapidă bicicletă de curse din lume.

Poziția de condus pe care aceasta o propune – practic în șa nu mai stai cu fundul ci cu stomacul, fiind aplecat pe burtă – este mai aerodinamică. Totodată, bicicleta proiectată să fie condusă de pe burtă pune mai puțină presiune pe spate.

Inventatorul acestui model de bicicletă este arhitectul californian John Aldridge, iar viteza maximă pe care acesta a atins-o conducând această inovație a fost 72.5 km/oră. De fapt, viteza prea mică a bicicletelor obișnuite l-a determinat pe Aldridge să proiecteze o astfel de bicicletă rapidă.

Potrivit spuselor acestuia, bicicleta pasărea de pradă nu doar că prinde o super viteză, dar este, în același timp, extrem de distractiv și sigur de condus.

Probabil te întrebi care este prețul acestei biciclete, diferite de tot ce este pe piață până acum. Ei bine, ce-i drept, nu e accesibilă oricui, însă, dacă ești pasionat, probabil merită cele 4800 de dolari. Prețul este așa piperat, întrucât cadrul bicicletei este realizat la comandă, în funcție de înălțimea și conformația corporală a cumpărătorului.
Te-ar mai putea interesa: