Vești bune pentru barmani și ospătari. Bacșișul nu se impozitează!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Vești bune pentru barmani și ospătari. Bacșișul nu se impozitează!

Dat fiind că, de curând, în presă au apărut diverse articole cu privire la impozitarea bacșișului, Ministerul Finanțelor Publice vine cu lămuriri, precizând că bacșișul nu se impozitează.

Astfel, reprezentanții Ministerului Finanțelor au dezvăluit că „nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment”.

Mesajul complet, transmis pe pagina oficială de facebook a Ministerului Finanțelor Publice, a fost următorul: „În cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment. În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

În legătură cu impozitarea bacșișului evidențiem faptul că, regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse.

Precizăm că nu au fost inițiate încă alte discuții sau întâlniri referitoare la acest subiect.”
Te-ar mai putea interesa: