Valiza autonomă. Căratul bagajelor – doar o amintire urâtă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Valiza autonomă. Căratul bagajelor – doar o amintire urâtă

Îți imaginezi o vacanță în care să îți iei tot ce vrei, dar fără să simți cât de grea e valiza? Ei bine, curând acest lucru ar putea să fie real. Toți cei care urâți căratul bagajelor, mai aveți puțintică răbdare pentru că soluția ar putea fi pe drum.

Potrivit money.cnn.com, o  companie din California a lansat o campanie de fundraising care susține construirea unei valize care să-și asculte stăpânul, fără să crâcnească. Odată cu implementarea acestei idei, nu va mai fi nevoie să o cari în mână sau să o tragi pe roți pentru că valiza îți va respecta cu sfințenie toate indicațiile și promite că nu se va rătăci.

Valiza se va afla continuu în spatele posesorului, la o distanță de circa 90 – 150 cm. Cum va reuși acest lucru? Ei bine, ingenioasa valiză va urmări locația smartphone-ului „stăpânului”, mișcându-se fie pe verticală, fie într-o dungă, pe partea sa laterală.

David Near, CEO la Travelmate Robotics, declară despre industria acestui tip de genți de călătorie: „Valizele nu au mai suferit modificări majore de câteva decenii bune. O astfel de inovație este chiar așteptată.”

Mai mult, Near consideră că o astfel de invenție ingenioasă ar fi utilă aproape tuturor categoriilor de persoane, de la oamenii de afaceri, până la persoanele cu un handicap. Produsul va fi disponibil în 3 dimensiuni, fiind vândut la 3 prețuri diferite: 399$, 495$ și 595$.

Near, inventatorul acestui produs inedit, a avut această idee în urmă cu un an când s-a gândit că i-ar prinde bine compania unui robot, atunci când călătorește prin lume. Potrivit acestuia, valiza a fost testată cu succes în mall-uri și pe trotuare.

Acesta nu este îngrijorat din cauză că valiza ar putea încurca traficul, provocând mici „accidente” în gări sau aeroporturi. În acest sens, invenția este dotată cu senzor infraroșu pentru a detecta și evita diversele obstacole. Versiunea finală a valizei va fi lansată anul viitor și se va aștepta să fie dotată cu un senzor diferit, poate radar sau cameră foto.

Deși până acum proiectul inițiat de Near a strâns doar 3% din obiectivul de 100.000$, acesta nu se va da bătut și va apela inclusiv la investitori tradiționali, dacă altă formă de finanțare nu dă randament.

Doritorii încă să nu se entuziasmeze pentru că valiza este încă la stadiul de prototip. Mai există unele detalii de pus la punct. Mai întâi valiza trebuie să-și confirme „abilitățile” pe un aeroport real în mijlocul aglomerației. Mai mult decât atât, producătorii trebuie să găsească o metodă ingenioasă de instalare a sistemului de alarmă care să se declanșeze doar în situațiile când este furată „pe bune” și nu în situațiile false ca, de exemplu, verificarea bagajelor la aeroport.

Totuși, până la anul nu ne rămâne decât să sperăm că acest super proiect va fi încheiat cu succes.
Te-ar mai putea interesa: