Uite care este țara care se mândrește cu cea mai lungă pistă de biciclete la înălțime!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Uite care este țara care se mândrește cu cea mai lungă pistă de biciclete la înălțime!

Skyway este cea mai lungă pistă de biciclete din lume, aflată la înălțime. Aceasta se află în China și are o lungime de 8 kilometri.

Deasupra străzilor din Xiamen, pista de biciclete Skyway se întinde pe o suprafață considerabilă, traversând chiar și centrul orașului.

Situată desupra drumurilor și sub liniile de autobuz suspendate, această pistă de biciclete unește 5 cartiere rezidențiale și 3 zone de afaceri, anunță World Economic Forum.

Benzile sunt extrem de spațioase, astfel încât 2 bicicliști pot pedala unul lângă altul, fără să se lovească.

Xiamen dorește să prioritizeze mersul pe bicicletă, acesta reprezentând un obiectiv din cadrul planului urban verde. Astfel, această pistă de biciclete la înălțime joacă un rol important în reducerea aglomerației și scăderea gradului de poluare din oraș.

Pista a fost proiectată de compania de arhitectură daneză Dissing + Weitling. Aceasta este compania care a creat și pista de biciclete Bicycle Snake din Copenhaga.

Copenhaga și-a consolidat imaginea de oraș bike-friendly, aceasta dispunând deja de o autostradă pentru biciclete, care leagă capitala de orașul Albertslund, aflat la 22 de kilometri distanță. Totodată, potrivit World Economic Forum, Copenhaga are un obiectiv măreț și anume acela de a construi o rețea de 28 de autostrăzi de biciclete, care să acopere 500 de kilometri.

Planuri mari în acest sens are și Londra, astfel că arhitectul Norman Foster a dezvăluit planurile de a crea o rețea de piste de biciclete care să acopere o distanță de 220 de kilometri.
Te-ar mai putea interesa: