Top 7 orașe europene, cu trafic insuportabil. Uite pe ce loc ne clasăm!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 7 orașe europene, cu trafic insuportabil. Uite pe ce loc ne clasăm!

Traficul insuportabil este o problemă care afectează tot mai multe orașe din întreaga lume. TomTom, o companie de navigație și cartografiere, a desfășurat o analiză în acest sens, realizând un clasament al orașelor europene cu trafic insuportabil.

Compania a colectat informații de peste 9 ani și a oferit fiecărui oraș un scor de congestie, până la 100. Scorul anual, actualizat recent cu informații din 2016, arată de cât timp suplimentar este nevoie pentru a face înconjurul orașului.

Uite primele 7 poziții în topul orașelor europene, cu trafic insuportabil!

7. Paris, Franța – a obținut un scor de 38%, cu o creștere de 2 puncte față de anul trecut.

6. Roma, Italia – a obținut un scor de 40%, înregistrând o creștere de 2 puncte, comparativ cu anul precedent.

5. Marsilia, Franța – a obținut un scor de 40%, înregistrând o creștere de 2 puncte, din 2015 și până în prezent.

4. Londra, Marea Britanie – a făcut eforturi pentru a reduce aglomerația din trafic, practicând un sistem de tarifare a congestiilor. Totuși, acest oraș încă se confruntă cu o congestie nefavorabilă. A obținut un scor de 40%, cu o creștere de 2 puncte față de anul precedent.

3. Sankt Petersburg, Rusia – a primit un scor de 41%, cu o creștere de 1 punct față de anul trecut.

2. Moscova, Rusia – a obținut același scor ca în 2015 – 44%. În ciuda problemelor de trafic cu care se confruntă, TomTom a oferit acestui oraș premiul pentru parcări. Potrivit acestei companii, strategiile implementate au redus timpul de găsire a unui loc liber de parcare, cu 65%.

1. București, România – se clasează pe primul loc în topul orașelor europene cu trafic insuportabil. Avem potențial de primul loc, nu glumă. :)) Scorul înregistrat este de 50%, cu o creștere masivă de 7 puncte, comparativ cu anul precedent.

Topul complet al orașelor europene, cu un trafic insuportabil, este disponibil AICI.
Te-ar mai putea interesa: