Top 50 cele mai bune baruri din lume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Top 50 cele mai bune baruri din lume

Barurile americane și cele engleze sunt fruntașe privind pozițiile ocupate în clasamentul celor mai bune baruri din lume. Dead Rabbit Grocery & Grog din Mahattan ocupă primul loc în top, tot pe aceeași poziție cu acesta aflându-se și American Bar, din Londra, potrivit mediafax.ro.

The Dead Rabbit Grocery & Grog

The Dead Rabbit Grocery & Grog

Dead Rabbit Grocery & Grog propune o atmosferă specifică, obținută prin îmbinarea aerului vechi al New York-ului cu tradiţia americano-irlandeză. Cocktail-urile consumate aici costă 16 dolari, fiind diverse. Resurrection Man, God is a Dj sau Disco Queen, care combină romul cu zmeură, ghimbir, lămâie, grapefruit şi absint, sunt doar câteva dintre acestea. Preţul vinului variază între 25 şi 38 de dolari, iar cei care preferă băuturile mai tari, se pot delecta cu diverse sortimente de whiskey, rom sau coniac.

Primele 10 poziții au fost dominate de localurile americane și britanice, singurul care face excepție, fiind barul The Clumsies din Atena. Conform mediafax.ro, clasamentul continuă cu Manhattan, câștigătorul premiului pentru cel mai bun bar din Asia, The Baxter Inn, din Sydney, care a ocupat şi el odată prima poziţie în topul australian şi Licoreria Limantour din Mexic, consacrat ca cel mai bun bar din America Latină.

American Bar - Londra

American Bar – Londra

Privind localurile din Londra, deși există numeroase baluri renumite pentru cocktail-uri, în acest top, se disting American Bar, urmat de Dandelyan, care a câştigat premiul Highest Climber, Connaught Bar şi The Gibson.

Acest top nu prezintă numeroase modificări în comparație cu clasamentul din anul 2015. S-au remarcat câteva intrări noi: Speak Low din Shanghai, The Gibson din Londra a urcat pe poziția a șasea, Operation Dagger din Singapore, Linje Tio din Stockholm şi Central Station din Beirut. Cel din urmă a fost declarant cel mai bun bar din Africa şi Orientul Mijlociu.

Topul este unul fluctuant, iar surprizele pot apărea an de an. Astfel, nu este imposibil ca odată ieșit din top, să revii. Acest lucru o dovedesc localurile Baba au Rum din Atena, Himkok din Oslo şi Bramble din Edinburgh.

Acest clasament include cele mai bune 50 de baruri din lume, fiind realizat de un grup format din 476 de barmani, istorici şi degustători, care au analizat 652 de localuri.

 
Te-ar mai putea interesa: