Ți se face pielea de găină atunci când asculți muzică? Creierul tău este special.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ți se face pielea de găină atunci când asculți muzică? Creierul tău este special.

Ți s-a întâmplat vreodată să asculți muzică și efectiv să ți se facă părul măciucă? Dacă da, te numeri printre cei speciali.

Experimenterea unor senzații precum „pielea de găină” sau un „nod în gât” atunci când asculți muzică este destul de rară și specială. Matthew Sachs, fost student la Harvard, a realizat anul trecut un studiu, în cadrul căruia a dorit să depisteze în ce condiții sunt declanșate astfel de stări când ascultăm muzică.

Astfel, acesta a analizat 20 de studenți. 10 dintre aceștia erau capabili să aibă astfel de senzații atunci când ascultă muzică, și 10 nu experimentau astfel de trăiri.

În urma scanării creierului tuturor participanților, Sachs a descoperit că în cazul persoanelor care erau capabile să se conecteze atât emoțional, cât și fizic cu muzica, creierul avea o structură diferită. Astfel, cercetarea a arătat că în acest caz există un volum mai dens de fibre care conectează cortexul auditiv și zonele care procesează emoțiile. Deci comunicarea între cele două este mult mai bună.

Potrivit indy100.com, Sachs a declarat: „Ideea că sunt mai multe fibre și eficiență mai crescută între cele 2 regiuni, înseamnă că există o procesare eficientă între ele.”

Ideea e că dacă se zbârlește părul pe tine atunci când asculți muzică, este foarte probabil să ai emoții mai puternice și mai intense. Totuși, este important de luat în calcul că astfel de stări fizice pot fi provocate și de amintirile personale pe care un anumit cântec ni le trezește, iar acestea nu pot fi controlate într-un cadru de laborator.

 
Te-ar mai putea interesa: