Thailanda închide cea mai faimoasă plajă a sa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Thailanda închide cea mai faimoasă plajă a sa

Thailanda a hotărât închiderea celei mai faimoase plaje din lume: Maya Bay, Insulele Andaman.

Aceasta este zona idilică, devenită faimoasă în urma filmului The Beach (lansat în 2000) cu Leonardo DiCaprio. Turismul poate provoca daune majore ecosistemelor fragile și, din acest motiv, Thailanda a decis închiderea acestei plaje pentru o perioadă de 4 luni/an, începând cu luna Iunie.

În Phillippine, oficialitățile plănuiesc să închidă insula Boracay pentru o perioadă de 6 luni, începând cu sfârșitul lunii Aprilie, informează World Economic Forum.

„Insulele au ecosisteme foarte fragile, care pur și simplu nu pot face față unui număr mare de oameni, poluării de la bărci și hotelurilor de pe malul mării”, a spus Thon Thamrongnawasawat, expert în marină în Bangkok. „Recifele de corali au fost degradate de mări calde și de supraaglomerare. Uneori, închiderea completă este singura modalitate de vindecare a naturii “, a mai declarat el pentru Fundația Thomson Reuters.

Mai mult de trei sferturi din recifele de corali din Thailanda au fost afectate de creșterea temperaturilor mării și de turismul necontrolat, a declarat Thon, care a recomandat săptămâna trecută limitarea vizitatorilor din cele 22 de parcuri marine la 6 milioane pe an, pentru a permite recuperarea acestora. De ținut cont că doar în prezent, în Thailanda, sunt 5.5 milioane de turiști, potrivit spuselor acestuia.

Maya Bay nu este prima plajă thailandeză închisă temporar. Inițiativa a avut loc în anul 2011, fiind repetată și în 2016.

Plajele nisipoase ale țării au ajutat anul trecut să înregistreze un număr record de turiști, veniturile fiind de aproximativ 12% din economie. Guvernul se așteaptă la 38 de milioane de vizitatori în acest an.

 
Te-ar mai putea interesa: