Terasele din Centrul Vechi în sezonul rece. Decizie de ultimă oră!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Terasele din Centrul Vechi în sezonul rece. Decizie de ultimă oră!

Municipalitatea oferă un cadou de Crăciun tuturor fumătorilor cărora le place s-o ardă prin localurile din Centrul Vechi: terasele din Centrul Istoric al capitalei vor putea rămâne deschise și pe perioada iernii. Până acum, acestea funcționau doar în intervalul 15 martie – 15 noiembrie.

Terase deschise iarna

Potrivit informațiilor de pe news.ro, decizia a fost luată ieri, 19 decembrie 2017, de către Consiliul General al Municipiului București!

Un proiect de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, iar consilierii CGMB au decis că terasele vor putea rămâne deschise şi în perioada sezonului rece.

Potrivit municipalităţii, după modificările Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, modificată şi completată de Legea nr. 15/2016, membrii Asociaţiei comercianţilor din Centrul Istoric au solicitat de mai multe ori ca terasele să rămână deschise inclusiv în sezonul rece.

Anul acesta „Moșul” vine cu o surpriză, astfel că terasele vor funcţiona tot anul, din două motive principale: pe de-o parte pentru a respecta legea antifumat şi pe de altă parte pentru a respecta drepturile consumatorilor de produse tutun. Există și un al treilea beneficiu, de data aceasta pentru bugetele locale, acestea fiind sporite în urma încasării taxelor de ocupare a domeniului public.

Revenind la persoanele care nu s-au lăsat de fumat în urma legii date în acest sens – Legea nr. 15/2016 – în sfârșit, o veste bună. Dacă până acum, fumătorii trebuia să suporte frigul, ploile sau ninsoarea asociate sezonului rece, sau să se de pe IQOS, din această iarnă lucrurile vor sta diferit. Aceștia își pot savura liniștiți țigara, pe terasă, la căldura radiatoarelor montate în acest sens și, eventual, cu o păturică în spate. Eh, parcă sună altcumva, așa-i?
Te-ar mai putea interesa: