Teatrul de Comedie – 57 de ani de la înființare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Teatrul de Comedie – 57 de ani de la înființare

Teatrul de Comedie a sărbătorit vineri, 5 ianuarie, 57 de ani de la înfiinţare, alături de Orchestra Medicilor din România

Seara a fost deschisă de un spectacol plin de umor, în spiritulul autentic al Teatrului de Comedie, care a fost dedicat momentului aniversar de către deja veteranii teatrului, actorii Dorina Chiriac, Bogdan Cotleţ, Andreea Samson şi Lucian Ionescu. Aceștia au dorit, prin momentul lor artistic, să le ureze, în numele tuturor, un prietenesc bun venit actorilor recent angajați: llona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitra şi Irina Ştefan. Dovedind, prin ironie și autoironie, prin scenete și  cuvinte bine aduse din condei, că într-adevăr comedia e la ea acasă, improvizația a adus zâmbete și râsete în rândul spectatorilor, pregătindu-i astfel pentru următorul moment artistic: recitalul susținut de Orchestra Medicilor din România „Ermil Nichifor”.

George Mihaita (centru) si Orchestra Medicilior – foto ANDREI RUNCANU

În deschiderea recitalului, au urcat pe scenă actorul Mihai Bisericanu, care a povestit cu mult umor istoria pianului, și managerul Teatrului de Comedie, George Mihăiță, care a ținut un scurt discurs de întâmpinare a prietenilor acestui teatru. Marele actor a dirijat, de asemenea, și prima melodie a serii, un binemeritat „La mulți ani!”, intonate de public alături de Orchestră.

Concertul extraordinar al Orchestrei Medicilor din România „Ermil Nichifor”, sub bagheta marelui dirijor Iosif Ion Prunner, a cuprins compoziții celebre de W.A. Mozart, J. Brahms și Franz Liszt, precum și Eine Kleine Lachmusik de Wolfgang Schröder, celebra parodie muzicală.

Data de 5 ianuarie are o semificație importantă pentru Teatrul de Comedie.

La 5 ianuarie 1961, odată cu premiera spectacolului Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter, se năștea Teatrul de Comedie. Aflat în clădirea mai vechiului teatru Alhambra, Teatrul de Comedie, sub directoratul lui Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu, Vladimir Găitan, Dan Vasiliu și George Mihăiță, a cunoscut ani de glorie, atât pe plan național, cât și internațional, distingându-se prin curaj, inovație și calitate.
Te-ar mai putea interesa: