Tatuajele pot cauza infecții 15 ani mai târziu. Ce a descoperit un studiu recent!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Tatuajele pot cauza infecții 15 ani mai târziu. Ce a descoperit un studiu recent!

Tatuajele pot provoca infecții chiar și 15 ani mai târziu după ce au fost desenate. Aceasta este avertizarea medicilor după ce o femeie a fost internată în spital pentru că prezenta ganglioni limfatici pe zone extinse.

Femeia de origine australiană, în vârstă de 30 de ani, s-a temut că ar putea avea cancer după ce a observat niște noduli dureroși în zona axilei.

Cu toate acestea, când medicii de la Royal Prince Alfred Hospital din Sydney au îndepărtat țesutul, au constatat că acesta era inofensiv.

Experții au concluzionat că nodulii au fost cauzați de o reacție la tatuarea făcută cu 15 ani în urmă.

Potrivit The Telegraph, o cercetare britanică susține că nanoparticulele toxice de dioxid de titan, găsite în cerneala pentru tatuaje, pot călători prin corp și se pot depune în ganglionii limfatici, unde pot cauza probleme. Cu privire la realizarea unui tatuaj, autorul studiului delcară: „Când vor să își facă un tatuaj, persoanele sunt de cele mai multe ori atente cu privire la alegerea salonului, având grijă să se folosească ace sterile. Nimeni nu verifică însă compoziția chimică a culorilor, dar studiul nostru arată că și acest aspect ar trebui luat în calcul”.

De asemenea, mai există studii anterioare desfășurate pe acest subiect, care semnalează impactul toxic al cernelei pentru tatuaje, care poate conține conservanți și contaminanți cum ar fi nichel, crom, mangan sau cobalt.

Tot în această direcție, unul dintre autorii studiului britanic a declarat: „Știam deja că pigmenții din tatuaje pot călători în ganglionii limfatici din cauza unor dovezi vizuale: ganglionii limfatici capătă culoarea tatuajului. […] Este răspunsul organismului în încercarea de a curăța locul de intrare al tatuajului. Ceea ce nu am știut este că procesul are loc la nivel nano, ceea ce înseamnă că are loc un comportament diferit, comparativ cu cel al particulelor de la nivel micro. Și aceasta este problema: nu știm cum reacționează nanoparticulele.
Te-ar mai putea interesa: