Țările europene cu cei mai mulți fumători

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Țările europene cu cei mai mulți fumători

Fumatul ucide circa 6 milioane de oameni pe an. În cazul în care lucrurile se desfășoară în același ritm, potrivit cercetătorilor, acest număr ar putea ajunge la circa 8 milioane de fumători anual, până în 2030.

La nivel mondial, un studiu desfășurat în 2012 a dezvăluit peste un miliard de fumători. Dar cum stau lucrurile în țările europene? Iată cu clasament care ne va lămuri în acest sens!

Tările europene cu cei mai mulți fumători

10. Austria – aici 22.9% din populație fumează. Fumatul este interzis în locurile publice din această țară, însă această regulă nu este executată cu strictețe.

9. Polonia – 23.8% din populație este reprezentată de fumători. Această țară deține numeroase interdicții cu privire la publicitatea în favoarea tutunului.

8. Republica Cehă – 24.3% din populație fumează. Legislația anti-fumat din această țară a fost respinsă în acest an.

7. Spania – are un procent de fumători de 25.2%. Numărul fumătorilor din această țară a scăzut cu 2% de când Spania a interzis fumatul în numeroase locuri publice.

6. Estonia – 25.9% din populație fumează. Cea mai mare parte a acestui procent este reprezentată de adulți.

5. Cipru – la egalitate cu Estonia, fumătorii reprezentând 25.9% din populație. O caracteristică a acestei țări este că bărbații între 75 și 84 de ani sunt de 20 de ori mai predispuși fumatului decât femeile.

4. Ungaria – înregistrează un procent de 26.1% al fumătorilor. Interesant este faptul că și numeroase femei sunt fumătoare, mai exact, este vorba de un procent de 22%.

3. Letonia – deține un procent de 27.9% de oameni fumători. O caracteristică a acestei țări este că bărbații, comparativ cu femeile, sunt mai predispuși de 10 ori riscului de a fi fumători înrăiți.

2. Bulgaria – aici, fumătorii reprezintă 29.2% din populație. 40% dintre bărbați fumează zilnic țigări.

1. Grecia – deține un procent de 31.8% de fumători. Fumătorii înrăiți reprezintă o cincime din populația adultă.

Sursa: www.weforum.org
Te-ar mai putea interesa: