Țările cu cei mai fericiți angajați

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Țările cu cei mai fericiți angajați

Te-ai întrebat vreodată care sunt țările cu cei mai fericiți angajați din lume și ce condiții trebuie îndeplinite în acest sens? World Economic Forum a dezvăluit topul primelor 5 țări, în funcție de gradul de satisfacție al angajaților.

Conform World Economic Forum, studiul desfășurat în acest sens a presupus chestionarea a 200.000 de angajați din 57 de țări.

Astfel, Ghana, Kuwait și India sunt țările cu cel mai scăzut nivel de satisfacție al angajaților la job. Totodată, în Japonia, lucrătorii sunt nefericiți, însă aceștia continuă să spere la un „job pe viață”. Deci, în această țară, deși angajații sunt nefericiți cu un anumit job, aceștia preferă să rămână acolo, dacă jobul este unul pe viață.

Privind țările cu cel mai mare nivel de satisfacție al angajaților la job, aici se situează țările nordice. De asemenea, în cadrul analizei s-a constatat un anumit tipar în rândul angajaților fericiți. Astfel, gradul de fericire al acestora tinde să fie mai mare atunci când colegii de lucru beneficiază de aceleași condiții de lucru și de același salariu.

Totodată, în urma studiului, primele 5 țări cu cei mai fericiți angajați din lume sunt următoarele!

Top 5 țări cu cei mai fericiți angajați

5. Austria

4. Suedia

3. Costa Rica

2. Norvegia

1. Danemarca

În cadrul unei companii, informațiile privind gradul de satisfacție al angajaților la job sunt extrem de importante, acestea constituind o variabilă importantă când vine vorba de atragerea talentelor și menținerea angajaților de valoare, pe termen lung în companie.

 
Te-ar mai putea interesa: