STUDIU: Și să fii înșelat de partener este benefic

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: Și să fii înșelat de partener este benefic

Să fii înșelat de partener cu siguranță nu este un lucru plăcut, determinând persoanele care au trăit această experiență să se simtă trădate. Totuși, un studiu recent a descoperit că femeile care au fost înșelate, se bucură de diferite beneficii pe termen lung.

O cercetare psihologică desfășurată pe 5.705 persoane din 96 de țări, care a urmărit efectele despărțirilor cauzate de înșelat și cine are de câștigat, a dezvăluit concluzii interesante.

Potrivit The Independent, cercetarea a scos la iveală faptul că femeile care au fost înșelate, au învățat din această experiență, pe viitor alegându-și partenerii cu mult mai multă atenție.

Astfel, din trio-ul format, nu femeia înșelată are de pierdut, ci „cealaltă femeie”.

Potrivit dr. Craig Morris, unul dintre autorii studiului: „Femeia care își «pierde» partenerul în fața altei femei va trece printr-o perioadă de durere și trădare post-relație, dar va surmonta experiența cu o inteligență de împerechere mai mare, care îi permite pe viitor să detecteze mai ușor posibilii parteneri compatibili.”

Așadar, în timp ce înșelatul poate afecta pe moment, deoarece trădarea poate fi dureroasă din punct de vedere emoțional și fizic – rezultatul general este deseori creșterea stimei de sine.

Studiul arată că șase luni până la un an mai târziu, femeile care au fost înșelate, au dezvoltat o inteligență emoțională superioară – în plus față de încrederea în sine mai mare.

Mai mult decât atât, potrivit autorului studiului, în următoarea relație, femeile înșelate vor avea mai multe pretenții, căutând un partener care să le trateze mult mai bine.

Și dacă asta nu este suficient de satisfăcător, cercetătorii prezic că următoarea relație a persoanei care a înșelat nu va fi una de lungă durată.
Te-ar mai putea interesa: