Studiu: secretul unei relații de lungă durată a fost descoperit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: secretul unei relații de lungă durată a fost descoperit

Te-ai gândit vreodată care este secretul unei relații de lungă durată? Dacă este ceva ce tu și partenerul tău puteți face pentru a menține flacăra aprinsă cât mai mult timp? Cel mai recent studiu desfășurat în acest sens ne oferă răspunsul.

Potrivit indy100.com, cercetarea publicată în The Journals of Gerontology a descoperit că cuplurile cu vârsta de peste 50 de ani au relații mai fericite atunci când beau împreună.

Avelași lucru este valabil și pentru cuplurile care s-au abținut de la alcool. Ideea este că în cazul cuplurilor în care partenerii au dezvăluit obiceiuri diferite de consum, au existat consecințe negative asupra relațiilor.

Detalii despre cercetare

Cercetarea a inclus 4864 de persoane căsătorite, cu relații de peste 33 de ani. Aceștia a trebuit să ofere anumite informații, printre care, despre frecvența de consum de alcool pe săptămână și cantitatea băută.

Totodată, aceștia au fost întrebați despre opinia partenerului cu privire la obiceiurile proprii de consum de alcool.

Rezultatele studiului

Rezultatele au arătat că acele cupluri care consumau alcool împreună erau mai fericite. Totodată, s-a constatat că bărbații erau mai predispuși consumului de alcool, comparativ cu femeile.

În cazul în care femeile consumau alcool mai des decât soții lor, acestea s-au declarat mai nefericite.

Desigur că aceste rezultate nu sunt un îndemn pentru cupluri să își toarne alcool în cap doar ca să se simtă bine și să se asigure că vor avea o relație de lungă durată… potrivit cercetătorilor, esența acestui studiu este că persoanele trebuie să desfășoare cât mai multe activități împreună pentru a fi fericiți și a avea mai multe șanse în construirea unei relații de lungă durată.

Totodată, specialiștii recomandă și ca obiceiurile de consum de alcool să fie modelate în funcție de celălalt partener. De exemplu, dacă unul dintre parteneri încetează să mai consume alcool, și celălalt partener ar trebui să facă același lucru.
Te-ar mai putea interesa: