Studiu: Relațiile de prietenie prelungesc durata de viață

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Relațiile de prietenie prelungesc durata de viață

Relațiile de prietenie prelungesc durata de viață a unei persoane. Potrivit unor studii recente, acestea sunt mai importante chiar și decât relațiile de familie, având beneficii importante asupra sănătății.

Aceste concluzii au reieșit în urma unor studii și analize desfășurate. Potrivit World Economic Forum, unul dintre acestea a inclus aproape 300.000 de participanți de toate vârstele, din aproximativ 100 de țări. Acesta a vizat obținerea de informații despre relațiile de prietenie, starea de fericire și sănătate a participanților.  Cea de a doua cercetare a presupus un sondaj separat, incluzând 7.481 de adulți americani.

Astfel, cele 2 studii desfășurate recent au descoperit că relațiile strânse de prietenie pot prelungi durata de viață, întrucât persoanele care au alături prieteni buni sunt mai fericiți și mai sănătoși.

Beneficiile prieteniei asupra sănătății se pare că sunt mai pregnante pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă. Totodată, studiile au dezvăluit că este mai importantă calitatea unei relații de prietenie, decât numărul relațiilor. Deci, este mai bine să te preocupi de menținerea relațiilor existente, decât de multiplicarea numărului prietenilor. Prieteni puțini și buni este mai avantajos decât mulți și trecători.

Pe lângă aceste avantaje, se pare că relațiile de prietenie vin la pachet și cu câteva dezavantaje. Astfel, ruperea relațiilor de prietenie este asociată cu probleme cronice de sănătate. De asemenea, relațiile tensionate de prietenie sunt asociate cu probleme mentale, diabet sau cancer.

Nici relațiile cu membrii familiei nu sunt de neglijat. O bună comunicare cu familia și o relație apropiată și consolidată pot îmbunătăți propria bunăstare.

Concluzia? Țineți-vă familia aproape și prietenii și mai aproape!

 

 
Te-ar mai putea interesa: