STUDIU: O baie fierbinte lungă arde la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: O baie fierbinte lungă arde la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute

Cercetătorii afirmă că o baie fierbinte lungă poate fi la fel de benefică pentru sănătate ca o plimbare de 30 de minute.

Oamenii de știință de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au testat 14 bărbați, trimițându-i la o plimbare cu bicicleta timp de o oră, apoi lăsându-i să facă o baie de o oră în apă cu o temperatură de 40 ° C.

Constatările au arătat că ciclismul a ars mai multe calorii, însă nici baia nu a fost în zadar din acest punct de vedere. Astfel, o baie cu apă fierbinte, de o oră, a determinat arderea a 130 de calorii – aproximativ cam la fel ca o plimbare de 30 de minute – datorită creșterii temperaturii corporale.

Potrivit dailymail.co.uk, ulterior experimentului, oamenii de știință au urmărit nivelul de zahăr din sânge al tuturor participanților, pentru o perioadă de 24 de ore.

Rezultatele au arătat că nivelul maxim al zahărului din sânge a fost cu aproximativ 10% mai mic, după ce participanții au făcut și baia, comparativ cu cazul plimbării pe bicicletă.

Astfel, conform sursei citate, rezultatele acestui experiment sugerează, de asemenea, că încălzirea pasivă reduce inflamația. Încălzirea pasivă este folosită ca tratament medical în Finlanda și Jurnalul de Medicină Internă JAMA a sugerat că frecventarea saunei ar putea proteja împotriva bolilor cardiovasculare.
Te-ar mai putea interesa: