Studiu: Femeile sunt lideri mai buni ca bărbați. Uite de ce!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Femeile sunt lideri mai buni ca bărbați. Uite de ce!

Deși numărul femeilor aflate în funcții de conducere este mult mai mic decât cel al bărbaților, un studiu realizat recent afirmă că femeile sunt lideri mai buni decât bărbații.

Potrivit independent.co.uk, studiul a fost realizat în Norvegia și a inclus 3000 de manageri, evaluând personalitatea și caracteristicile acestora.

În aproape toate domeniile, rezultatele au fost aceleași: femeile-manager au fost lideri mai buni decât reprezentanții sexului masculin. Astfel, femeile au depășit bărbații în 4 dintre cele 5 categorii studiate: inițiativă și comunicare concisă; deschidere și capacitate de inovare; sociabilitate și sprijin oferit; gestionare metodică și capacitate de stabilire a obiectivelor.

Cu toate acestea, potrivit studiului, comparativ cu femeile, bărbații se descurcă mult mai bine cu gestionarea stresului de la job, având o stabilitate emoțională mai mare.

Potrivit coautorului studiului, profesorul Lars Glasø, studiul este extrem de util companiilor și modului în care persoanele sunt instituite în funcții: „Aceste constatări pun o întrebare legitimă cu privire la construirea ierarhiei de management și dispensația curentă a femeilor în aceste roluri.”

Totodată, potrivit autorilor, „Studiul sugerează că liderii de sex feminin ar putea ezita prin tendința lor mai puternică și specifică de a se îngrijora, deci prin stabilitate emoțională mai scăzută.”

Totuși, această constatare nu neagă faptul că femeile sunt categoric mai potrivite în calitate de lideri, decât bărbații. Desigur că dacă se ține cont de șablonul comportamental constatat în cadrul acestui studiu, multe companii ar putea spori productivitatea, consideră inițiatorii studiului.
Te-ar mai putea interesa: