Studiu: Ce trăsătură masculină suscită atracția femeilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Ce trăsătură masculină suscită atracția femeilor

În caz că mai aveați vreun dubiu, un nou studiu australian susține că femeile se simt atrase mai mult de acei bărbați care inspiră o anumită forță din punct de vedere al aspectului fizic.

Cercetătorii de la Universitatea Griffith din Queensland au realizat un studiu cu privire la factorii care stârnesc cel mai mult atracția femeilor față de bărbați, constatând că forța fizică a dominat detașat.

După ce au chestionat 150 de femei, specialiștii au ajuns la concluzia că ar putea să prezică gradul de atractivitate al unui bărbat, bazndu-se pe 3 criterii: cât de puternic arată din punct de vedere fizic, cât de înalt este și cât de fit este.

Oamenii de știință au realizat două experimente separate, în timpul cărora au fost prezentate fotografii cu imaginea în întregime a unor bărbați. Ulterior vizionării fotografiilor, participantele au evaluat gradul de forță fizică al bărbaților și nivelul de atractivitate al acestora.

În timp ce unele femei au preferat chipurile feminizate ale bărbaților, aproape toate femeile au preferat acei bărbați care inspirau forță prin intermediul aspectului fizic, în detrimentul bărbaților slabi, fără un corp definit.

De asemenea, bărbații cu mușchi, considerați puternici în imaginile analizate, au fost în topul preferințelor participantelor la studiu, și din punct de vedere al atractivității.

Pe lângă aceste concluzii, evaluarea a mai subliniat și faptul că înălțimea și gradul de definire corporală, împreună cu forța fizică, au reprezentat 80% din aspectele ce au determinat participantele să decidă gradul de atractivitate al unui bărbat.

Autorii studiului au concluzionat că femeile aleg bărbații pe baza „indiciilor ancestrale ale capacității de luptă ale unui bărbat”, preferințele lor avându-și originea în ritualurile antice de împerechere în care femeile își alegeau partenerii în funcție de capacitatea acestora de a oferi protecție, siguranță.

 
Te-ar mai putea interesa: