STUDIU: Ce beneficii are mâncatul în întuneric

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

STUDIU: Ce beneficii are mâncatul în întuneric

Mâncatul în întuneric te ajută să slăbești. Cel puțin asta susțin cercetătorii. Potrivit unor cercetări, mâncatul cu lumina stinsă sau cu ochelarii de soare în ochi, stimulează pierderea în greutate.

Se pare că mâncatul în întuneric acționează prin împiedicarea stadiului „cefalic” al digestiei. Acesta provoacă salivarea și eliberarea sucurilor gastrice, atunci când mâncarea e văzută, făcând consumul de alimente mai dificil.

Potrivit The Independent, cercetătorii germani au încercat să verifice eficacitatea mâncatului în întuneric. Astfel, aceștia au legat 50 de persoane la ochi, în timp ce 40 au rămas cu ochii dezveliți.

Aceste persoane, care nu mâncaseră cu 2 ore înaintea experimentului, au fost invitate să mănânce înghețată (3 arome: cireșe, caramel, vanilie) din 3 boluri de 95 de grame, timp de 15 minute.

Ulterior, bolurile au fost măsurate de cercetători. Astfel, aceștia au observat că, în medie, grupul care a putut vedea înghețata, a mâncat 116 grame/persoană, în timp ce în cazul persoanelor legate la ochi, consumul a fost de 105 grame/persoană.

De asemenea, rugați să estimeze cât au consumat, persoanele legate la ochi au supraestimat consumul, aceștia crezând că au consumat în medie 197 grame/persoană. Persoanele care nu au fost legate la ochi au estimat un consum mediu de 159 grame/persoană.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia potrivit căreia incapacitatea de a vedea alimentele în timp ce mâncăm, ajută corpul să simtă senzația de sațietate în timp real. În acest sens, autorul principal al studiului a declarat: „Deprivarea vizuală a cauzat o disociere accentuată între aportul real și cel perceput. Această constatare poate oferi o modalitate discretă și naturală de a schimba experiența comportamentului alimentar.”

Deci, dacă vrei să te oprești din mâncat exact când te saturi, ia masa legat la ochi!
Te-ar mai putea interesa: