Studiu: Care e cea mai leneșă țară din lume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Care e cea mai leneșă țară din lume

Cercetătorii de Universitatea Stanford au analizat datele de pe smartphone-urile oamenilor pentru a studia gradul de activitate fizică la nivel global. Rezultatele au dezvăluit de asemenea care este cea mai leneșă țară din lume.

Conform informațiilor de pe indy100.com, în cadrul studiului au participat mai mult de 700.000 de persoane din peste 46 de țări. Pentru a ajunge la rezultatele obținute, cercetătorii au analizat activitatea persoanelor implicate în studiu, în funcție de informațiile oferite de aplicația de fitness Argus.

Astfel, din toate cele 46 de țări participante, conform cercetării, cea mai activă a reieșit Hong Kong (în medie 6.880 de pași pe zi). Totodată, aceasta a înregistrat și cea mai mică „discrepanță de activitate”, având un scor de 22.2.

Această „discrepanță de activitate” se calculează făcând diferența între datele de la cel mai în formă participant și datele de la cel mai leneș.

Potrivit acestui criteriu, China s-a plasat pe locul 2 cu o „discrepanță de activitate” de 24.5, aceasta fiind urmată de Suedia (24.6), Coreea de Sud (24.7) și Republica Cehă (24.8). Pe ultimul loc, în funcție de acest criteriu, s-a clasat Arabia Saudită (32.5).

Privind media pașilor, conform acestui criteriu, Indonezia s-a clasat ca fiind cea mai leneșă țară din lume (în medie 3.513 pași pe zi, aproape la jumătate din media pentru Hong Kong). Pe penultimul loc s-a clasat Arabia Saudită, aceasta fiind a doua cea mai leneșă țară din lume (în medie 3.807 pași pe zi).

Potrivit autorilor cercetării, acest studiu este de 1.000 de ori mai mare decât orice alt studiu desfășurat anterior, în ceea ce privește mișcarea fizică la nivel global.
Te-ar mai putea interesa: