STUDIU: Beneficiile unui pui de somn

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Deja s-a demonstrat că somnul are numeroase beneficii, de la creșterea productivității, până la protecția împotriva bolilor de inimă. Acum, cercetătorii au descoperit că un pui de somn are și el unele avantaje proprii.

În acest sens, profesorul Richard Wiseman, de la Universitatea din Hertfordshire, a declarat că „Studiile anterioare au arătat că un pui de somn sub 30 de minute te ajută să fii mai concentrat, mai productiv și mai creativ, iar aceste noi descoperiri sugerează posibilitatea să devii mai fericit în urma unui pui de somn.”

La polul opus, un somn mai lung are efecte negative asupra organismului, acesta fiind asociat cu mai multe riscuri pentru sănătate.

Potrivit independent.co.uk, studiul în cauză a fost realizat pentru Festivalul Internațional de Știință din Edinburh și a inclus 1000 de participanți care au răspuns la unele întrebări psihologice, asociate obiceiurilor de somn, în cadrul unui sondaj de opinie online.

În funcție de răspunsurile oferite, s-a constatat că acele persoane care practică un pui de somn în timpul zilei au avut un scor mai mare privind gradul de fericire.

Astfel, rezultatele au arătat că 66% dintre persoanele care trag un pui de somn, se simt mai fericite, comparativ cu doar 56% în rândul persoanelor care dorm mai mult în timpul zilei.

În plus, studiul a descoperit că în timp ce 43% dintre participanții cu vârste între 18 și 30 de ani, practică un somn mai lung în timpul zilei, doar 30% dintre participanții de peste 50 de ani, practică același obicei.

 
Te-ar mai putea interesa: