Studiu: Bărbații cu barbă sunt mai arătoși și mai… sănătoși

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Bărbații cu barbă sunt mai arătoși și mai… sănătoși

Dacă până acum era doar părerea ta personală, mai nou și știința susține că bărbații cu barbă sunt mai arătoși. Mai mult decât atât, se pare că barba are beneficii și asupra sănătății purtătorilor.

Astfel, barba protejează bărbații de 90-95% dintre razele UV dăunătoare, având un factor de protecție de 21%. Aceste rezultate au fost dezvăluite de un studiu desfășurat de cercetătorii de la Universitatea din Queensland, informațiile fiind susținute și de alți cercetători, anunță independent.co.uk.

Expunerea mai scăzută la radiații UV ar putea, de asemenea, să însemne că purtarea bărbii întârzie procesul de îmbătrânire, menținând pielea tânără pentru mai mult timp și fără riduri.

Mai mult  decât atât, bărboșii prezintă un risc mai scăzut de cancer de piele.

În acest sens, specialistul Adam Freidmann a declarat pentru Independent: „Expunerea la soare este principală cauză a îmbătrânirii pielii și a apariției a altor astfel de efecte. Deci are sens că atunci când fața noastră este acoperită de o barbă mare și deasă, există o protecție mai bună împotriva semnelor îmbătrânirii”. Potrivit specialistului, același lucru este valabil și în cazul părului din cap.

Studiul a fost realizat utilizând manechine care au fost lăsate la soare. Unele dintre acestea aveau barbă mare și deasă, altele aveau barbă doar parțial, în timp ce ultima categorie a fost reprezentată de manechine fără barbă.

Autorii studiului s-au asigurat că fiecare dintre manechine a fost expus la aceeași cantitate de soare. Ultimul pas a fost de a măsura la ce cantitate de radiații a fost expusă fiecare dintre cele 3 categorii de manechine. Rezultatele au fost cele dezvăluite anterior.

Deci, modă sau nu, barba are și anumite beneficii asupra sănătății.
Te-ar mai putea interesa: