Studiu: Ascultarea unei limbi străine în timpul somnului, te poate ajuta să o înveți

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Ascultarea unei limbi străine în timpul somnului, te poate ajuta să o înveți

Vă doriți să învățați o nouă limbă? Ei bine, specialiștii ne oferă o proaspătă recomandare în această direcție, ceva mai neobișnuită. Potrivit cercetărilor efectuate de universitățile din Zurich și Fribourg, ascultând înregistrări de cuvinte noi în timp ce dormiți ar putea să vă ajute să le învățați.

Publicat în revista Cerebral Cortex Oxford Journal, studiul a presupus ca un grup de 60 de participanți germani să învețe perechi de cuvinte în limba olandeză.

Jumătate din grup au mers la culcare, în timp ce înregistrările cuvintelor au fost redate la un volum redus, în timp ce a doua jumătate a rămas trează în timpul redării înregistrării.

Interesant, atunci când ambele grupuri au fost supuse testului de verificare, la doar câteva ore mai târziu, cercetătorii au descoperit că grupul persoanelor în cazul cărora cuvintele au fost redate în timpul somnului, a avut rezultate semnificativ mai bune decât celălalt grup.

Astfel, specialiștii concluzionează că ascultarea de cuvinte noi, în timpul somnului, ajută învățarea.

Totuși, autorul studiului, Björn Rasch, subliniază că doar acest acest lucru nu este suficient pentru a învăța o nouă limbă. „Puteți activa cu success numai cuvintele pe care le-ați învățat.”, a declarant acesta. Astfel, dacă asculți cuvintele noi pentru prima dată, în timpul somnului, nu va avea niciun efect.

Tot în cadrul acestui experiment, cercetătorii au descoperit că cea mai mare parte a procesului de învățare s-a produs în timpul somnului NREM – acel somn profund, fără vise, care de obicei se întâmplă în prima jumătate a somnului.

Ca atare, pentru a obține cele mai bune rezultate, în mod ideal, ar trebui să setați înregistrarea astfel încât să ruleze între orele 00:00 și 2:00, dacă mergeți la culcare la ora 23:00.
Te-ar mai putea interesa: