Studiu: Aceasta este cea mai fericită țară din lume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Studiu: Aceasta este cea mai fericită țară din lume

Când putem spune despre o țară că e fericită? Potrivit unei analize recente realizate de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), există numeroase criterii care determină cetățenii unei țări să fie fericiți.

Printre variabilele analizate în cadrul unei cercetări realizate de SDSN care măsoară gradul de fericire a unei țări, se numără speranța de viață la naștere, generozitatea, libertatea de a face alegeri a fiecărui individ, PIB-ul pe cap de locuitor, percepția asupra corupției sau spijinul social.

Bazându-se pe aceste criterii, SDSN a realizat un clasament al celor mai fericite țări din lume. Analiza a cuprins 156 de țări, iar Danemarca a fost numită ca fiind cea mai fericită țară din lume. De ce a fost aceasta favorită pentru poziția fruntașă a clasamentului?

Ei bine, Danemarca are unul dintre cele mai generoase sisteme de bunăstare din lume, dispune de asistență medicală universală, iar universitățile publice permit accesul la educație, fără vreo taxă aferentă. Și asta nu e tot! Salariul minim este de 20 de dolari pe oră, iar femeile sunt extrem de bine reprezentate în toate domeniile de lucru, cât și politică.

Topul primelor cele mai fericite 10 țări continuă cu Elveția, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia și Suedia.

La capătul opus al clasamentului se află Burundi, urmată de Siria, Togo, Afganistan și Benin, acestea fiind considerate cele mai nefericite țări din lume, cu o speranță de viață la naștere extrem de scăzută.

România se află de abia pe locul 71, înregistrând un punctaj de 5.528. Aceasta este urmată de Estonia, Jamaica, Croația și Hong Kong.
Te-ar mai putea interesa: