Ce spun hainele pe care le porți despre tine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Ce spun hainele pe care le porți despre tine

Fie că suntem pe genul fashion sau nu, există unele reguli vestimentare de bun simț pe care trebuie să le respectăm, în funcție de locul în care mergem. Desigur, asta dacă nu ne dorim să face o primă impresie greșită. De asemenea, pe lângă diversele coduri vestimentare, cercetătorii au realizat unele descoperiri despre hainele pe care le purtăm.

Astfel, există caracteristici ale acestora care spun lucruri despre noi, încă dinainte să deschidem gura.

Conform informațiilor de pe time.com, iată de ce să ții cont, atunci când vrei ca ținuta aleasă să fie potrivită locului, contextului în care îți dorești să o porți!

Ce spun hainele pe care le purtăm despre noi

  • Cân vrei să faci furori, poartă roșu! Există culori care prevestesc anumite lucruri. De exemplu, potrivit cercetărilor desfășurate în acest sens, roșu este culoarea care are niște semnificații mai aparte. Astfel, majoritatea cercetătorilor au asociat roșul cu sexul. Totodată, femeile consideră bărbații îmbrăcați în roșu mai atractivi, afirmația fiind valabilă și invers. De asemenea, această culoare este ideal de purtat de persoanele care fac autostopul ajutându-le să fie luate mult mai ușor.
  • Dacă te îmbraci mai tinerește, poți deveni mai sănătos. De asemenea, cercetătorii consideră că ochelarii fac persoanele să pară mai inteligente, însă mai puțin atractive. Hmmm, aici aș avea de obiectat. Cred că depinde foarte mult și de tipul ochelarilor. Ideea e să-i găsim pe aceia care ne vin demențial.
  • Cei care preferă se poarte haine de brand, aleg asta pentru că ei consideră că astfel de piese vestimentare le oferă un statut mai înalt. Vestea bună, potrivit descoperirilor, este că într-adevăr se-ntâmplă acest lucru. Astfel, o vestimentație de brand se pare că determină persoanele din jur să te trateze mai bine, cu mai multă considerație.
  • Ține cont de aceste semnificații: haine închise la culoare = nevrotic; o rochie simplă, formală = conștiinciozitate; un stil dezordonat și neconvențional demonstrează capacitate de deschidere spre noi lucruri; scindare și haine scumpe = narcisism în cazul femeilor.
  • Aveți mai multă încredere în medici, atunci când poartă halatul alb, în polițiști când își poartă uniforma, etc. Se pare că ținuta cu care ne așteptăm să vedem îmbrăcată o personă de o anumită profesie influențează gradul de încredere acordată. Același lucru se întâmplă și invers. Potrivit cercetărilor, când subiecții din cadrul studiului au purtat uniforma specifică, acționau cu mai multă atenție și grijă. Concluzia? Alegeți-vă hainele adecvat, atunci când vreți să vă demonstrați abilitățile la cel mai înalt nivel.
Te-ar mai putea interesa: