Sexul săptămânal: care este numărul magic?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Sexul săptămânal: care este numărul magic?

Sexul are numeroase beneficii, așa cum deja știm cu toții. Pe lângă faptul că sexul este un bun cardio, contactul piele-la-piele determină eliberarea oxitocinei. Și mai mult decât atât, de ce să nu savurăm din plin un orgasm?

Și totuși, în ciuda acestor beneficii, sunt situații în care sexul devine un lux. De ce? Din cauza programului încărcat, atât al nostru, cât și al partenerului, desigur. Și, în astfel de condiții, nu trebuie să negăm că ni se-ntâmplă adesea să ne-ntrebăm de câte ori este recomandat să facem sex pe săptămână. Măcar limita inferioară să o menținem dacă de exces nu prea se pune problema…

Potrivit unui studiu recent publicat în revista Social Psychological and Personality Science, cuplurile nu ar trebui să se focuseze prea tare pe numărul partidelor sexuale dintr-o săptămână și să aibă așteptări nerealiste în acest sens. Mai mult decât atât, recomandarea acestora privind frecvența sexului într-o săptămână este un număr tangibil de oricine, am putea spune. Cifra magică în acest sens fiind 1. Aparent, sexul practicat o dată pe săptămână este suficient pentru mulțumirea personală a partenerilor, dar și pentru sănătatea relației.

Autorului studiului în cauză este Amy Muise, o cercetătoare în tainele sexului și romantismului, de la University of Toronto Missuaga. Potrivit indy100.com, aceasta a declarat pentru Huffington Post că e adevărat că legătura sexuală este importantă pentru parteneri, însă nu trebuie să creăm o obsesie în această direcție, dat fiind că majoritatea dintre noi suntem ocupați cu jobul și desfășurăm numeroase activități zilnic.

Concluziile acesteia au apărut după ce au fost analizate mai multe studii în acest sens, printre care și o cercetare desfășurată pe parcursul a 23 de ani care a inclus 25.000 de persoane. În urma acesteia s-a constatat că persoanele sunt cu atât mai fericite, cu cât fac mai des sex. Iar minimul pentru a atinge această fericire este o dată pe săptămână. Dar să nu ne oprim aici, zic! 🙂
Te-ar mai putea interesa: