13 septembrie: Ziua Pompierilor. Ce evenimente se desfășoară cu această ocazie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

13 septembrie: Ziua Pompierilor. Ce evenimente se desfășoară cu această ocazie

Anual, pe 13 septembrie, Inspectoratele pentru Situațiile de Urgență sărbătoresc Ziua Pompierilor.

Data marchează actul eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

De asemenea, rolul pompierilor este extrem de important în viața de zi cu zi a societății:  pe lângă lupta cu flăcările pentru a salva vieţi, pompierii intervin în spijinul populaţiei şi în situaţii de calamitate. Având în vederea responsabilitatea majoră pe care o au, toate persoanele din sistem merită o zi dedicată în întregime lor.

Ce evenimente se desfășoară de Ziua Pompierilor

În Capitală, Ziua Pompierilor va fi marcată prin diverse evenimente desfășurate în Parcul Carol, în zona Monumentului Eroilor Neamului.

Manifestările vor cuprinde cea mai grandioasă festivitate din istoria armei din ultimii ani. Președintele Klaus Iohannis va înmâna Drapelele de Luptă pentru 11 unităţi aflate în subordinea IGSU.

De asemenea, în intervalul orar 09:00 – 20:00, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să descopere mai multe despre meseria de pompier, despre ce implică această profesie de salvator.

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită şi la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc). Aici, în intervalul orar 08.00 – 16.00, curioșii vor putea admira gratuit exponatele reprezentative pentru istoria şi evoluţia pompierilor români.

Ziua Pompierilor va fi marcată peste tot în țară. Cu această ocazie, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor desfășura depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, exerciţii şi aplicaţii demonstrative și o mulțime de activităţi interactive dedicate publicului larg.