30 septembrie: Festivalul Luminii în Parcul Carol

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

30 septembrie: Festivalul Luminii în Parcul Carol

Weekendul acesta suntem invitați la Festivalul Luminii, ediția de toamnă. Aceasta are loc pe 30 septembrie 2017 și se desfășoară în Parcul Carol!

După încercarea din Mai, cercetașii și-au luat inima în dinți și s-au gândit să suprindă bucureștenii, de această dată într-o seară de toamnă. Astfel, pentru o zi și o seară presărată cu trăiri mărunte dar frumoase, suntem așteptați cu mic cu mare în Parcul Carol.

Cum a apărut Festivalul Luminii

Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

Filosofia Festivalului

Asumându-și acest îndemn, Cercetașii României au creat Festivalul Luminii, un eveniment care sa te scoată din cotidian și să te aducă mai aproape de bucuriile simple ale vieții.

Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor.

Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți. ” – este mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul mișcării cercetășești

Mai multe detalii despre Festivalul Luminii sunt disponibile AICI.
Te-ar mai putea interesa: