Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate, la a patra ediție

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate, la a patra ediție

Organizat de Muzeul Municipiului București și aflat la a patra ediție, Salonul BD – Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate va avea vernisajul miercuri, 7 iunie 2017, ora 19:00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr.151), loc care va găzdui expoziția în perioada 7 iunie – 31 august 2017.

Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitaţi și anul acesta autori consacrați și debutanți ai BD-ului românesc.

În premieră, elevi de la American International School of Bucharest, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din București, îndrumați de profesorii de desen, au participat la concursul Povești din București în Benzi Desenate. Cele mai bune lucrări vor fi incluse în expoziție și, ulterior, vor ramâne în colecția Muzeului Municipiului București.

Misterioasele povești ale Bucureștiului de ieri și de azi, prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate, invită trecătorul să redescopere frumusețea orașului în care trăiește sau pe care îl vizitează.

Identitatea Benzii Desenate românești riscă să se piardă din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internaționale. Desfășurat în fiecare vară la Muzeul Municipiului București, salonul are ca scop principal promovarea autorilor BD din România.

Salonul va include prezentări de carte și o Şcoală de Vară. Mai multe informații, precum și programul complet al evenimentului, sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Dacă timpul liber de care dispuneți, vă găsește cu chef de explorat, uite lista tuturor expozițiilor deschise în cadrul Muzeului Municipiului București:

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr.2), marți – duminică, orele 10.00 – 18.00
• Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic
• Mașinile lui Leonardo da Vinci – expoziție interactivă
• Vindecări miraculoase – Theodor Pallady
• Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?
• Timpul orașului

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00
• Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute
• În aproierea sfinților – frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani (Lapidarium)

Muzeul de artă populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00
• Fraţii Minovici – pionierat medical şi univers spiritual

 
Te-ar mai putea interesa: