Salonul International de Arta Naiva XII

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Ministerului Culturii, organizeaza a XII-a editie a Salonului International de Arta Naiva, la Bucuresti. Acesta este deschis pana la data de 19 decembrie, la Teatrul National „I. L. Caragiale”, Foaier – Sala Mica. Expozitia va fi itinerata la Iasi, in perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2014, la Palas Mall – Sala  Atrium.

SIAN este cea mai ampla selectie de pictura si sculptura naiva la nivel national si cu participare internationala, care reuneste, din doi în doi ani, pe cei mai reprezentativi artisti naivi din Romania si din strainatate.

Proiectul CNCPCT are ca scop principal promovarea artei naive in spatiul romanesc si in intreaga lume. Lucrarile care vor fi expuse la SIAN prezinta lumea de azi si de ieri, repere stravechi invrednicite cu întelesuri noi, evocari, reconstituiri sentimentale, povesti cotidiene.

Pe simeze vor fi prezenti unii dintre cei mai apreciati artisti naivi din: Argentina, Polonia, Spania, Serbia, Ucraina, Ungaria si din Romania.

Cele mai valoroase lucrari vor fi premiate de un juriu de specialitate.
Te-ar mai putea interesa: