S-a confirmat: 2 pahare de vin înainte de culcare stimulează pierderea în greutate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

S-a confirmat: 2 pahare de vin înainte de culcare stimulează pierderea în greutate

Vești bune pentru aceia care preferă un pahar de vin, în loc de o sesiune de cardio. 2 pahare de vin înainte de culcare ar putea constitui rețeta magică pentru pierderea în greutate, susțin 2 studii recente desfășurate de Universitatea de Stat din Washington și Harvard Medical School.

Se pare că există un polifenol numit resveratrol în vinul roșu care transformă „grăsimea albă” în „grăsime bej” (o versiune mult mai ușor de ars), spune cercetătorii de la Universitatea de Stat din Washington.

Mai mult decât atât, studiul desfășurat de Harvard Medical School, care a analizat 20.000 de femei pe parcursul a 13 ani, a ajuns la concluzica că acelea care au băut două pahare de vin zilnic au fost cu 70% mai puțin susceptibile de a fi supraponderale. Uau, asta da veste bună! 🙂

Și asta nu e tot, potrivit purewow.com, un alt studiu a constatat că resveratrolul ajută de asemenea la suprimarea poftei de mâncare, ceea ce înseamnă că, după un pahar sau două de vin roșu, este mult mai puțin probabil să dai buzna la frigider pentru o gustare târzie. Să nu mai spunem că probabil după savurarea vinului vei dormi mai ceva ca un bebeluș. Atenție, nu trebuie să consumi în exces pentru că, în această situație, vei cunoaște doar efectele negative ale alcoolului.

Totodată, dacă vinul nu este una dintre băuturile tale preferate, poți apela la alte surse de resveratrol: afine, căpșuni sau struguri.

Sursa foto: Shutterstock

 
Te-ar mai putea interesa: