Ronson și Mars dați în judecată pentru Uptown Funk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Ronson și Mars dați în judecată pentru Uptown Funk

Mark Ronson și Bruno Mars sunt dați în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor asupra cântecului Uptown Funk, dezvăluie nme.com.

Funk band Collage, activi în perioada anilor 80, susțin că diverse elemente din Uptown Funk sunt „copiate în mod deliberat” de pe single-ul lui din anul 1983 Young Girls.

Plângerea acestora susține că multe dintre principalele atribute instrumentale și teme conținute de Uptown Funk au fost copiate în mod deliberat de pe Young Girls, asemănările incluzând diverse influențe funky și riffuri de chitară pe parcursul compozițiilor. Ritmul, structura și alte secvențe se pare că sunt izbitor de asemănătoare. De acest lucru ne putem da seama extrem de ușor, ascultând cele două piese consecutiv.

Nu e prima dată când originile cântecului Uptown Funk au fost puse la îndoială. Grupul feminin Sequence a pretins în februarie că unele elemente ale acestui cântec sunt copiate după cântecul lor Funk You Up, deși acestea nu au intentat un proces în acest sens.

Ronson și Mars susțin că creditele acestei melodii se datorează altor 5 scriitori, pentru a evita afectarea imaginii în urma unui proces. 3 dintre noii scriitori ai piesei au fost membri ai formației Gap, cei din urmă afirmând că există similarități între piesa Uptown Funk și hitul lor Oops, Up Side Your Head de anul trecut.

Uptown Funk a câștigat cel mai râvnit premiu Grammy de anul acesta, la categoria Record of the Year. Piesa a reprezentat de asemenea single-ul cu cele mai ridicate vânzări din anul 2015.

Mai jos puteți viziona melodia în cauză și piesa pe care se presupune că a copiat-o, Young Girls. Voi ce părere aveți, seamănă?