Regula „celor 5 secunde” pentru alimentele care ne cad pe jos: adevărată sau nu?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Regula „celor 5 secunde” pentru alimentele care ne cad pe jos: adevărată sau nu?

Tuturor ni se întâmplă ca, din neatenție sau din cauza neîndemânării, să mai scăpăm alimente pe jos… câteodată ne pare atât de rău, încât ne-am apleca să le ridicăm într-o clipită. Dar se aplică sau nu regula celor 5 secunde?

Mai putem consuma sau nu alimentul, după ce ne-a căzut pe jos? Ei bine, potrivit cercetătorilor, este sigur să mâncăm un produs alimentar care ne-a scăpat pe jos.

Potrivit independent.co.uk, expertul în germeni, profesorul Anthony Hilton de la Universitatea Aston, a declarat că nu e lipsit de riscuri să mâncăm o bucățică din ceva ce ne-a căzut pe jos, însă gradul de risc este extrem de mic, dat fiind că ridicăm alimentul foarte repede.

Totodată, acest specialist va realiza și o demonstrație a aplicabilității regulii celor 5 secunde, în cadrul The Big Bang Fair – o sărbătoare a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, adresată tinerilor. Aceasta se deschide azi, la NEC din Birmingham.

Privind regula celor 5 secunde, acesta a mai declarat: „evident că produsele alimentare care sunt acoperite vizibil cu mizerie, nu ar trebui mâncate, însă, în cazul în care acestea nu sunt contaminate în întregime, știința arată că este puțin probabil ca acestea să fi fost infestate cu bacterii dăunătoare, în doar cele câteva minute petrecute pe podea.”

Totodată, Hilton mai dezvăluie că nu doar durata timpului petrecut pe jos determină dacă produsul alimentar mai este comestibil sau nu… alți factori care își spun cuvântul în acest sens sunt natura suprafeței pe care a căzut alimentul, precum și tipul produsului alimentar.

Pe această temă a fost realizat și un sondaj de opinie care a inclus 2.000 de oameni. În urma acestuia, s-a constatat că 79% din dintre respondenți au consumat un aliment care le-a căzut pe jos.

Deci, dacă un produs alimentar poate fi consumat sau nu după ce ne-a căzut pe jos, rămâne practic la latitudinea fiecăruia. Cât de mult ne tentează alimentul căzut, cât de murdar e pe jos, cât de repede l-am ridicat sunt câteva variabile care ne vor ajuta să decidem.
Te-ar mai putea interesa: