Regele Mihai a decedat. Unde va fi depus trupul său

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Regele Mihai a decedat. Unde va fi depus trupul său

Regele Mihai s-a stins din viață azi 5 decembrie, ora 13:00, la domiciliul său din Elveția, a anunțat Casa Regală. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate de când starea sa de sănătate era grav afectată.

Trupul neînsufletit al Regelui Mihai va fi depus pentru 2 zile la Castelul Peleș din Sinaia și încă 2 zile la Palatul Regal din București, în Sala Tronului. Ulterior, acesta va fi înmormântat la Curtea de Argeș.

Potrivit hotnews.ro, comunicatul Secretariatului Regal este următorul:

Majestatea sa Mihai I a încetat din viață azi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția. 

 La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Să Regală Principesa Maria. 

 În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară.

 În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

La dorința custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte.

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.”

Regele Mihai I – ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață – s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie 2016, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Sursă foto: Gândul.info
Te-ar mai putea interesa: