De ce recomandă medicii să rărim consumul de sushi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

De ce recomandă medicii să rărim consumul de sushi

Sushi este poziționat de foarte mult timp printre mesele clasice hrănitoare și gustoase, dar și sănătoase.

Din păcate pentru iubitorii de sushi, există un mare risc asociat consumului de alimente crude: paraziții.

Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, sushi poate purta anisakiaza, o boală a peștelui, provocată de viermii paraziți, ale căror ouă sunt purtate în jurul gazdei (în acest caz, sushiul tău).

Larvele sunt ușor de pătruns, mai ales în cazul peștelui care nu este gătit, provocând consumatorului febră, diaree și vărsături.

Deși această boală este cunoscută de ceva timp, unii specialiștii încearcă să atragă atenția consumatorilor de sushi, să fie mai cu băgare de seamă. Asta după ce un bărbat portughez a fost diagnosticat cu anisakiază.

Astfel, Joana Carmo, medic la departamentul de gastroenterologie de la spitalul Egas Moniz din Lisabona, a publicat o lucrare pe această temă. Într-un interviu pentru CNN pe acest subiect, aceasta a declarat: „În țările europene, infestarea peștilor este probabil mai frecventă decât am crezut. Un studiu desfășurat recent a descoperit că anisakis simplex (specia cea mai frecvent asociată cu infecțiile umane) a fost găsită la 39.4% din macroul proaspăt examinat în piețele de profil din Granada, Spania.

Totodată, aceasta a menționat că un alt studiu a descoperit că 56% din peștele merluciu, vândut în 5 lanțuri de supermarketuri din Spania, a fost infestat.

Cea mai îngrijorătoare situație rămâne în Japonia, unde se înregistrează circa 2000 – 3000 de cazuri de anisakiază, anual, potrivit informațiilor de pe CNN.