Prince: azi ar fi împlinit 59 de ani

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Prince: azi ar fi împlinit 59 de ani

Prince a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai anilor 1980 – 1990, cunoscut pentru hituri ca „Purple Rain”, „Girls&Boys”, sau „Kiss”, care îmbină compozițiile de chitară cu ritmurile funk. Mai mult, Prince a fost considerat unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, înregistrând peste 100 de milioane de discuri vândute la nivel global.

Cântăreț, compozitor, textier, producător muzical și multi-instrumentalist american, Prince a fost născut pe 7 iunie 1958, iar azi ar fi împlinit onorabila vârstă de 59 de ani.

Artistul a fost consacrat pentru creațiile sale eclectice și stilul inovator, fiind apreciat  pentru prezențele sale viu colorate pe scenă și pentru tonalitatea diversă. De-a lungul carierei sale, Prince abordat diverse stiluri muzicale: funk, rock, R&B, soul, rock psihedelic și pop.

Interesul pentru muzică a apărut încă din copilărie, însă succesul fulminant avea să apară ceva mai târziu. Albumul din 1979, Prince, a primit discul de platină datorită succesului înregistrat de single-urile „Why You Wanna Treat Me So Bad?” și „I Wanna Be Your Lover”. Următoarele trei albume—Dirty Mind (1980), Controversy (1981) și 1999 (1982) – s-au bucurat de același succes, reprezentând modalitatea prin care Prince și-a lăsat amprenta asupra muzicii de la acea vreme: versuri cu tentă proeminent sexuală și încorporarea de elemente muzicale funk, dance și rock.

În 1984, a început să facă referire la trupa sa sub numele de The Revolution și a lansat albumul Purple Rain, ce a servit drept coloană sonoră pentru filmul cu același nume, în care și-a făcut debutul cinematografic. Un compozitor prolific, Prince a scris în anii ’80 multe melodii sub diferite pseudonime.

Odată cu destrămarea trupei The Revolution, Prince a lansat numeroase albume solo care s-au bucurat de succes. Ultimul său album a fost HITnRUN Phase Two, care a fost lansat exclusiv pe platforma Tidal, pe 11 decembrie 2015.

Pe 21 aprilie 2016, Prince a decedat în studioul său de înregistrări, situat în curtea reședinței sale din Paisley Park, Chanhassen, Minessota după două săptămâni de gripă.

Acestea fiind zise, propunem să dedicăm această zi specială celebrului cântăreț. Ba mai mult, haideți să ne bucurăm de muzica creată și interpretată de unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor – Prince!
Te-ar mai putea interesa: