Primul tren turistic românesc a pornit la drum. Ce traseu are și cât costă un circuit cu acest tren!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
comments

Primul tren turistic românesc a pornit la drum. Ce traseu are și cât costă un circuit cu acest tren!

Primul tren turistic românesc a fost pus azi în funcțiune. Acesta a pornit la drum într-un circuit inedit în inima Transilvaniei, punctul de plecare fiind Gara Brașov.

Transilvania Train, căci așa se numește, are un traseu bine stabilit care se va întinde pe durata a 4 zile: Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş – Braşov.

Proiectul a fost inspirat de celebrul tren Orient Express și este susținut de CFR Călători.

Cei care s-au aventurat în această excursie nu vor călători continuu cu trenul, ci vor staționa în cele mai pitorești locuri de pe parcursul traseului, fiind cazați la hoteluri de 3 și 4 stele, anunță mediafax.ro.

De asemenea, având în vedere această inițiativă care reprezintă o noutate pentru România, managerul de proiect, Cristi Pitulice, a declarat următoarele: „România nu are un asemenea concept şi nu a avut niciodată acest concept de tren pur turistic şi ne-am gândit că ar fi o idee foarte bună şi a sosit momentul ca şi România să ofere un astfel de produs turistic pe piaţa românească şi imediat după aceea pe piaţa internaţională, pentru că este una dintre şansele României să iasă afară, să iasă în extern pe piaţa turistică cu ceva inedit. Trenurile turistice au o mare tradiţie în Europa şi în lume şi România a trebui să intre pe acest trend. Este primul proiect de acest gen care este făcut pe picior de egalitate între două agenţii de turism din România, este o dovadă că putem să ne asociem pe baze libere să să facem un proiect cât se poate de frumos.”

Trenul are o capacitate de 124 de locuri, dintre care s-au ocupat 100 de locuri. Cei care au fost dornici să încerce acest concept turistic, nou apărut și în România, au avut de ales între 2 pachete de prețuri:

  • pachetul clasic, care costă 650 de euro cu cazare la hoteluri de 3 stele;
  • pachetul premium, pentru 780 de euro, care include cazarea în hoteluri de 4 stele şi câteva workshop-uri în plus.

Timp de 4 zile, participanții vor intra în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru – arhitectură săsească, echitație, țiglărie etc. Programul include și evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Experiența se anunță una incitantă și reprezintă o metodă inedită prin care putem să explorăm frumusețile propriei țări. Organizatorii susțin că vor lua evenimentul și anul viitor.
Te-ar mai putea interesa: