Primele mașini zburătoare în scop comercial, pe cale să apară. Uite unde și când!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Primele mașini zburătoare în scop comercial, pe cale să apară. Uite unde și când!

Primele mașini zburătoare construite în scop comercial, sunt pe cale să apară. Se pare că acestea vor cuceri drumurile și văzduhul din Marea Britanie, începând cu anul viitor.

Vehicului hibrid, mix între o mașină normală și un elicopter, a fost proiectat de către compania olandeză Pal-V, iar prima linie de producție a acestuia se așteaptă să apară în anul 2018.

Potrivit producătorilor, viitoarele mașini zburătoare respectă toate reglementările aeriene și rutiere existente. Modelul în cauză se va numi Liberty și, asemeni unui elicopter, va avea lame de rotor mari și orizontale, diferența fiind că aceste rotoare sunt alimentate cu ajutorul vântului.

Avansarea este susținută de o elice amplasată în spatele vehiculului, care este echipat cu 2 motoare de 100 de cai – unul suplimentar pentru siguranță.

În aer, aceste mașini zburătoare Liberty vor atinge o viteză de 110 mile/oră, iar pe stradă, viteza acestora va fi limitată la 100 mile/oră.

Totodată, potrivit independent.co.uk, Pal-V a declarat că durează doar 10 minute ca Liberty să fie comutat de la modul „terestru”, la modul „zbor”. Totodată, un rezervor plin ajunge pentru o călătorie de 310 mile în aer.

Acest model de mașini zburătoare este proiectat pentru 2 persoane, însă nu este exclus ca următoarea provocare a specialiștilor să fie construirea unei astfel de mașini, cu locuri pentru toată familia.

Dacă vă tentează să fiți pilotul unei astfel de invenții, trebuie să știți că în Marea Britanie, UE și SUA este necesar să treceți un test special, pentru a obține licența de pilot privat.

Totodată, înainte să vă faceți planuri prea mari, este bine de știut că prețul de bază al unei astfel de mașini zburătoare pornește de la 400.000 de dolari.

 

 
Te-ar mai putea interesa: