Postezi des pe Facebook activitățile de la sală? Iată ce spun studiile!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
comments

Postezi des pe Facebook activitățile de la sală? Iată ce spun studiile!

Îți deschizi Facebook-ul și în news feed îți apar numai poze sau mesaje cu/despre performanețele prietenilor de la sală? Sau chiar tu faci parte din categoria persoanelor care postează neîncetat poze de la sală, pe Facebook?

Ei bine, potrivit cercetătorilor de la Brunel University din Londra, există un motiv pentru care faci acest lucru. Și nu unul pozitiv, am putea spune.

Se pare că persoanele care postează în exces poze, mesaje, citate despre activitatea desfășurată în sala de fitness, sunt avide de atenție și stimă. Se pare că persoanele din această categorie tind să fie narcisiste. Potrivit specialiștilor, principalul motiv al acestor postări este de a ne lăuda cu aspectul nostru fizic și de a arăta cât investim noi în acesta.

Aparent, acest tip de postări care vizează aspectul fizic și activitatea sportivă a unei persoane, sunt printre cele care primesc cele mai multe aprecieri pozitive pe Facebook.

Astfel, concluzia studiului este următoarea: „Narcisiștii își actualizează profilul cel mai frecvent cu performanțele lor fizice. Această tendință este explicată de nevoia de atenție și validare, obținută din partea comunității de pe Facebook.” Și totuși, like-urile primite la astfel de postări, nu înseamnă că toți prietenii noștri virtuali apreciază postările lăudăroase.

Totodată, autorul studiului Tara Marshal declară că deși această cercetare a dezvăluit că lăudăroșenia narcisiștilor este apreciată pe Facebook, prin comentarii și like-uri, acest lucru nu este real în totalitate. Adică, uneori, like-urile pot veni doar din politețe și bun-simț, proastele aprecieri fiind înfrânate din aceleași motive.

Deci, data viitoare când mergi la sală, las-o mai ușor cu postările pe Facebook. Este posibil ca prietenii să aprecieze asta. Desigur că există și opțiunea „unfollow”. E decizia fiecăruia. 🙂

 
Te-ar mai putea interesa: